Paddling och grillkväll

Den 2 augusti var Attention på Vårdnäs stiftsgård, och genomförde en paddeltur och grillkväll. Här följer några bilder och tankar av Fredrik.

Vaknade tidigt, i alla fall för att vara semester. Regnet öser ner, och man blir lite sugen på att krypa ner i sängen och ställa alltihop. Men samtidigt vet jag att det brukar bli bra när man väl kommer iväg, så det är bara att dra på sig lämpliga kläder och sätta i sig en stadig frukost.

Väl framme på Vårdnäs väntar vi in alla, och börjar med en fika under ett tak. Där lägger upp resplanerna, och pratar om allt möjligt annat också. Sedan är det dags att sjösätta kanoterna, något som tar lite extra tid eftersom jag lyckas klämma fingret när vi ska lyfta ner kanoterna från ställningarna, och behöver gå upp till receptionen igen och plåstras om lite. Inget allvarligt, men det förpassade mig till passagerarplaten utan paddel under resten av dagen.

Kaoterna lämnar stranden
När vi väl lägger ut är det i stort sett uppehåll.

Samuel och Malin
Samuel och Malin.

Steffen och Hulda
Steffen och Hulda.

Strategin för dagen var att ta sig till ett vindskydd för att äta lunch, och sedan se hur länge vi hade lust att paddla. Lunchen bestod av baguetter med skagenröra, alternativt ost och skinka. Samt fler intressanta diskusioner och erfarenhetsutbyten så klart!

Lunch
Lunch.

Eftermiddagens paddling tog oss runt Skarnö, för att sedan landa på en av de mindre öarna för att göra slut på kaffet och bullarna.

Fika
Mera fika.

Sedan var det dags att ta sig tillbaka till basen, och svida om till lite torrare kläder. Kvällen tillbringade vi i och utanför grillkåtan.

Glöd
Bra fart på kolen i grillkåtan.

Sammantaget var vi sju medemmar som paddlade, som blev till åtta på kvällen. Min uppfattning är att vi alla hade en härlig dag och kväll, med mycket skoj och skratt, och också givande diskusioner om allvarligare ting. Kanske kan en sommarpaddling bli någon form av tradition? Eller ska vi satsa på något annat? Vad tycker du? Hör av dig till styrelsen, till exemel genom att maila mig – fredrik@attention-osv.se.

Detta inlägg är publicerat i Reportage. Bokmärk permalink. Stängt för kommentarer och trackbacks.
  • Kalender