Hitta rätt fond

HAR DU EN BRA IDÉ, MEN INGA PENGAR ATT GENOMFÖRA DEN?

– Guide för att söka stipendier från fonder –

Vill Du komma igång med något med anknytning till NPF? Exempelvis att gå en coachkurs eller göra en studie-resa. Länkarna nedanför visar platser där det finns databaser eller listor på fonder som man kan söka stipendier ifrån.

Det gäller att lägga ner lite tid för att hitta rätt bland alla fonder som ofta har mycket speciella krav, exempelvis att man ska ha vårdats på ett visst sjukhus, gå på en viss skola eller komma från en viss ort. Länkarna nedanför visar två sajter som har databaser med 1000-tals fonder. Den sökande presenterar sig i ett formulär där och ändamålet man söker pengar för. Sedan kommer ett förslag med e-post där de har listat ett antal fonder som borde passa den sökande. Förslaget kostar några 100-lappar. På sajten globalgrant.se kan man söka i databasen själv efter alla fonder om man har ett abonnemang. Datorerna för allmänheten i många bibliotek har ett sådant abonnemang, exempelvis biblioteken på Linköpings universitet. Där kan alla få ett lånekort som man kan logga in med för att använda databasen. Ofta kan det vara lite svårt att få ett stipendie beviljat så det gäller att lägga ned en del tid och verkligen att ha tålamod i sitt sökande. Se vår guide för mer information om hur du kan skriva din ansökan.

De två sajterna är:
http://Stipendier.se/

och
http://globalgrant.se/

Vi själva har satt samman en lista med olika fonder att börja titta i. Den är långt ifrån komplett, så sök gärna också i någon av databaserna. Hittar du någon lämplig fond att lägga till i listan? Kontakta webmaster@attention-osv.se
Lista med fonder

Riksförbundet ATTENTION har satt ihop en lista med fonder som riktar sig till ändamål som har med NPF att göra:
http://attention-riks.se/index.php/haer-soeker-du-ekonomiska-bidrag/363-fonder.html

Sajten Global Grant har några fonder som riktar sig speciellt till sökande i Linköping och Östergötland.

  • Kalender