Självhjälpsmaterial

Samuel har under en praktikperiod hos oss på Attention arbetat med att ta fram ett självhjälpsmaterial. Vem som helst kan använda materialet, men de personer som hittills testat det har haft en egen diagnos inom NPF.

Grundtanken är att man varje dag har ett samtal eller ett möte med sig själv. Under mötet besvarar man frågor – vissa återkommande varje dag, och vissa med fokus på något område.

Sagt om materialet:

”Jag använder det främst när jag känner att jag är på väg åt fel håll (oftast varje dag).

”Jag använder materialet ungefär varannan dag. Jag har en rutin där jag lagar kaffe, går upp och sätter mig framför TV’n och vaknar till till BBC nyheterna. När jag känner mig lagom vaken så går jag igenom materialet för dagen. De viktigaste delarna för mig är nog att lugna sig (det man gör i början av varje dag) och ”gravitera” samt att fåöverblick över vad jag tänkt med dan och hur mycket som är rimligt att lägga in. De olika ”karaktärs-utformningarna” på de olika dagarna blir en rolig variation på denna grundanvändning och ser till att mina tankar inte snurrar igenom samma hjulspår varje gång jag använder materialet.”

”Det har hänt ibland att jag gått igenom grunden i huvudet närmaterialet inte har varit tillgängligt.

”Det här materialet hjälper mig att bättre identifiera mina känslor och ökar min förståelse för vad respektive känsla vill säga mig.”

Materialet består av en pdf som innehåller både instruktioner och de olika frågorna. Vårt förslag är att du laddar hem och skriver ut filen hellre än att sitta framför skärmen.

Ladda hem materialet!

  • Kalender